Je bent hier > Producten/Diensten > Verzekeringen > KMO > Aansprakelijkheden: BA Bestuurder      
   

Aansprakelijkheden: BA Bestuurder
 
Mensen zijn alsmaar beter op de hoogte van hun rechten en aarzelen niet meer om naar de rechtbank te stappen. Bovendien dagvaardt men steeds vaker rechtstreeks de bestuurder. En de verdedigingskosten zijn vaak niet min.
 
Als bestuurder kan je persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Enerzijds ten opzichte van de onderneming, vertegenwoordigd door andere aandeelhouders in het kader van de algemene vergadering, anderzijds ten opzichte van derden, cliŽnten, werknemers, leveranciers,...
 
Een balans te laat indienen, iemand onrechtmatig ontslaan, een Europese milieurichtlijn schenden of de schulden aan het RIZIV laten aangroeien, het zijn enkele van de vele zaken die men je ten laste kan leggen. En dan hebben we het nog niet over de verdedigingskosten bij strafrechtelijke vervolging na een arbeidsongeval.
 
De BA Bestuurder beschermt je privť-vermogen als je de vereiste bedragen uit je eigen zak zou moeten ophoesten. Ook de kosten van de burgerlijke of strafrechtelijke verdediging bij vorderingen die tegen je ingediend worden neemt zij voor haar rekening.
 
 
 
 

 
 
 
 
   
   
   
    Disclaimer | Privacy Charter | Belangenconflict | Duurzaamheid | Verbonden agent van DVV Verzekeringen
© 2003 - 2024 DVV Zakenkantoor BV - dvvzakenkantoor@dvv.be | Webdesign R-eBus