Je bent hier > Producten/Diensten > Verzekeringen > Privé > Familiale > meer info      
   

Familiale
 
De familiale is er voor iedereen
 
Hoe je gezinssituatie er ook uitziet, een familiale verzekering komt altijd van pas. En voor 60-plussers en alleenstaanden hebben wij zelfs speciale voordeeltarieven.
 
Gezin
 
Je huurt iets samen met een vriend(in), of je bent getrouwd, hebt kinderen,... Kortom, je woont niet alleen. Met de familiale verzekering verzeker je iedereen die met jou onder één dak woont.
 
Je 5-jarig zoontje wil gaan fietsen en je stapt naast hem mee. Maar hij verliest zijn evenwicht en valt met fiets en al tegen een geparkeerde auto. Resultaat : de hele linkerkant van de auto is beschadigd.
 
Geen zorg: de familiale verzekering vergoedt de eigenaar van de auto.
 
Je geniet van een heerlijk dagje aan het strand. Groot is je ontsteltenis bij je terugkeer : dieven zijn je appartement binnengedrongen, hebben je koffers doorzocht en alle waardevolle zaken meegenomen.
 
Alleenstaande
 
Je bent vrijgezel en denkt misschien : waarom zou ik een familiale nemen ? Mij overkomt zoiets toch niet. Maar dan heeft je vriend een nieuwe pc gekocht en toont hij je de nieuwste snufjes. Als je het wil uitproberen, stoot je je cola om en zijn klavier is naar de vaantjes.
 
Je vriend zal het je gelukkig niet lang kwalijk nemen, want de familiale verzekering betaalt hem een schadevergoeding.
 
60+
 
Je bent gepensioneerd, bent ouder en wijzer en de kinderen zijn het huis uit. Dus : minder kans op een ongeluk. Maar wat doe je met al die dingen die gebeuren buiten je wil om ? En wat als je even op de kleinkinderen dient te passen?
 
Na een hevige regenbui belt je buurman bij je aan. De dakgoot is verstopt en zorgt voor wateroverlast in de kamer van zijn kinderen. Hij eist schadevergoeding.
 
In dit soort situaties lopen de kosten vlug op. Dankzij de familiale verzekering krijgt je buurman een schadevergoeding. En blijf je op goede voet met je buren.
 
Wat heeft de familiale verzekering voor je in petto?
 
Je veroorzaakt schade, de familiale verzekering betaalt
 
Veroorzaak je of iemand van je gezin als privé-persoon schade aan anderen, dan beschermt de familiale verzekering je tegen de financiële gevolgen. De familiale verzekering verzekert dus je burgerlijke aansprakelijkheid en vergoedt de slachtoffers.
 
De familiale verzekering neemt het voor je op
 
Je wordt bijvoorbeeld als voetganger aangereden door een fietser. Je valt en breekt een heup.
 
Als anderen je schade berokkenen, helpt de familiale verzekering dat je vergoed wordt voor de schade.
 
Maar ook als je zelf een fout begaat en voor de rechtbank wordt gedaagd, of iemand beschuldigt je van iets wat je niet gedaan hebt of van schade die je zou veroorzaakt hebben, neemt deze verzekering het voor je op. Je kan een beroep doen op een advocaat om je zaak te verdedigen. De familiale verzekering betaalt alle advocaatskosten.
 
De voordelen van de familiale verzekering
 • De bescherming is heel ruim en geldt overal ter wereld.
 • Je weet op voorhand precies wat gedekt is, want alles is verzekerd wat niet uitdrukkelijk in het contract is uitgesloten, na aftrek van de wettelijke franchise.
 • Extra gratis dekkingen: vb rijpaarden, electrische fiets, ...
 • Andere belangrijke troef van de familiale verzekering : het voordelige prijskaartje.
Extra uitbreiding Pack Familiale +
 

Je kan de de waarborgen van de familiale verzekering nog extra uitbreiden met volgende waarborgen:

 

 • Engelse franchise: als de materiële schade hoger is dan de franchise, hoef je zelf niets te betalen
 • Toevertrouwde goederen: Moet je voor roerende goederen zorgen van vrienden? Of gebruik/leen je goederen van anderen? Deze zijn gedekt ! vb je gebruikt boormachine van de buur en beschadigt deze
 • Aansprakelijkheid tijdelijke verblijven: Bij het huren van een vakantieverblijf of zaal voor familiefeest, is alle stoffelijke schade die je berokkent verzekerd.
 • BOB waarborg: je wordt gevraagd om BOB te zijjn en bij een parkeermanoeuver rijd je tegen een paaltje.  Deze schade is verzekerd.
 
Is mijn elektrische fiets nu meeverzekerd in mijn familiale verzekering?
 
Wat is nu de definitie van een elektrische fiets?

 

 • Een elektrische fiets is een fiets met trapbekrachtiging. Hij levert maw enkel ondersteuning wanneer je zelf meetrapt
 • Èn het maximaal geleverde vermogen bedraagt 250 Watt
 • Èn de elektrische fiets levert slechts ondersteuning tot 25 km/u. Je mag dus sneller fietsen, maar dat moet dan gebeuren zonder elektrische ondersteuning.
Er bestaan 3 soorten elektrische fietsen:

 

1. Pedelec (Pedal Eletric Cycle)

 

Deze voldoet aan de 3 kenmerken van de elektrische fiets en staat dus gelijk met de klassieke fiets. De familiale verzekering dekt de mogelijke aansprakelijkheid voor schade aan derden

 

2. Speed Pedelec

 

Deze geven ondersteuning tot hogere snelheden dan 25 km/u met een maximum van 45 km/u. Deze worden beschouwd als een bromfiets en dienen verzekerd te worden via de bromfietsverzekering. Dit betekent dan ook verplichte gekeurde helm, rijbewijs en min leeftijd 16 jaar. Zo ook een gelijkvormigheidsattest en een nummerplaat!

Speed Pedelecs die ondersteuning geven tot hogere snelheden dan 45 km/u zijn motorfietsen, maar zijn tot op vandaag nog niet gehomologeerd en daardoor verboden op de openbare weg.

 

3. E-Bike (Electric Bike)

 

Deze geeft ondersteuning zonder dat je zelf moet meetrappen. Je kan de snelheid regelen door middel van een gashendel of een knop. Deze voldoet dus niet aan de kenmerken van de elektrische fiets en wordt eveneens beschouwd als een bromfiets en dient verzekerd te worden via een bromfietsverzekering.

Bij een type tot 25 km/u betekent dit een verplichte gekeurde helm en min leeftijd 16 jaar. Zo ook een gelijkvormigheidsattest en een nummerplaat!

Bij een type tot 45 km/u betekent dit een verplichte gekeurde helm, rijbewijs en min leeftijd 16 jaar. Zo ook een gelijkvormigheidsattest en een nummerplaat!

 
Wist je, indien je een autoverzekering en/of brandverzekering hebt lopen, je beloond wordt met DVV Stars? Hiermee bestaat de mogelijkheid om bij een schadegeval in de brandpolis of familiale polis, de basisvrijstelling af te kopen! Bij een auto-ongeval in fout kan je deze DVV Stars inzetten om geen bonus-malus verhoging aangerekend te krijgen en dus geen meerpremie te betalen! Je kan deze DVV Stars zelfs gebruiken voor je vrijstelling in omnium kwijt te geraken! Contacteer ons gerust voor meer info rond de werking van deze DVV Stars.
 
 
 
 

 
 
 
 
   
   
   
    Disclaimer | Privacy Charter | Partner van DVV Verzekeringen | © 2003 - 2019 DVV Zakenkantoor bvba - dvvzakenkantoor@dvv.be | Webdesign R-eBus